top of page

NEE

Een voor mij zeer belangrijk persoonlijk project is 'Nee'. Catcalling is een van mijn grootste frustraties. Als je het aan mijn vrienden vraagt, zullen ze bevestigen dat ik er altijd woedend over ben wanneer iemand iets tegen me schreeuwt als ik of met hen ben.

Tweederde van alle vrouwen krijgt regelmatig te maken met seksuele intimidatie, in Rotterdam is dat zelfs 84%. (!) Als ik aan mijn mannelijke vrienden uitleg hoe vaak dit gebeurt, en vertel dat wij vrouwen vaak een andere route nemen of ons bewust anders kleden om deze situaties te vermijden, merk ik dat ze verontwaardigd reageren.

 

Voor dit project heb ik 1000 stickers laten drukken en deze verspreid door heel Nederland. Ik verzond deze met de post door heel Nederland naar (vooral) vrouwen die dit bij mij bestelden.


Er zijn al veel mooie projecten en platforms opgezet om dit fundamentele probleem onder de aandacht te brengen, zoals onder andere Stichting Stop Straatintimidatie , Free women from fear, WOMEN Inc. en Catcallsofrotterdam, maar we zijn er nog niet! Door middel van deze illustraties wil ik het probleem zichtbaarder en tastbaarder maken, vrouwen motiveren om te dragen wat ze willen en mannen laten beseffen hoe groot een impact het heeft op het dagelijks leven van ELKE vrouw.

Lees meer hierover in het mini interview in onderstaande link met Open Rotterdam:

bottom of page